För att badrumsrenoveringen ska leva upp till dina förväntningar samtidigt som den håller fackmannamässig standard finns det några viktiga saker du behöver hålla extra koll på när du väljer hantverkare.

Fortsätt läsa så hjälper vi dig. 

Hantverkare ska ha giltiga certifikat för Säker vatten och BKR

När du väljer hantverkare inför badrumsrenoveringen är det första du behöver säkerställa att både företaget och hantverkaren har giltiga certifikat för BKR, byggkeramikrådets branschregler och Säker vatten. Du kan undersöka saken närmare genom att gå in och hitta informationen på företagets hemsida eller fråga hantverkaren om intyg. 

Välj hantverkare med erfarenhet

En annan sak som kan vara bra när du ska välja hantverkare är att välja en hantverkare som har några års erfarenhet av att renovera badrum. Har du familj, vänner och bekanta som har renoverat badrum kan du fråga om de kan rekommendera ett företag eller hantverkare som kan hjälpa dig med badrumsrenoveringen. 

För att vara extra säker på att du väljer rätt hantverkare kan du be om att få se referenser på tidigare utförda arbeten. 

Begär offerter från flera företag och hantverkare

För att du ska hitta ett bra företag och en bra hantverkare är ett annat tips att be om offerter från flera olika företag och hantverkare så att du kan jämföra bland olika priser och erbjudanden. Se också till att priset i varje offert är inklusive moms så att du slipper oväntade överraskningar. 

Se till att företaget du anlitar har en trygghetsgaranti

En trygghetsgaranti är en fördel för dig då den ställer höga krav på att företaget och hantverkaren eller hantverkarna du har anlitat följer branschregler, förordningar och föreskrivna lagar samtidigt som de har alla försäkringar som krävs. 

Många företag ser till att hantverkarna genomför egenkontroller under renoveringens gång. Bland annat genomförs en enskild besiktning av fallet på badrumsgolvet innan de fortsätter med klinker och kakel.