En badrumsrenovering tar lite olika tid beroende hur mycket du ska renovera och hur stort ditt badrum är. Enligt proffsen är det bättre att en badrumsrenovering tar längre tid och i sin tur får en längre livslängd, än att badrumsrenoveringen blir snabbt avklarad med ett sämre resultat och kortare livslängd. 

Badrummets lilla yta förlänger renoveringstiden

Eftersom ett badrum inte alltid är så stort är det lätt att anta att en badrumsrenovering inte tar så lång tid och att en vecka är mer än tid nog för att få färdigt badrummet. Faktum är dock att renoveringstiden gärna förlängs på grund av just badrummets lilla yta.

Det är svårt att få plats med mer än en hantverkare åt gången och flera moment kräver tid för torkning vilket också är en faktor som leder till att renoveringen drar ut på tiden. Det är också en av flera faktorer som påverkar det slutgiltiga priset för din badrumsrenovering

Räkna med att badrumsrenoveringen tar minst två veckor

Har du sparat ihop pengar under en längre tid för att äntligen ha möjlighet att få ditt badrum renoverat är det också viktigt att ha tålamod kvar till att vänta på att badrumsrenoveringen ska färdigställas. I stycket ovan nämner vi att arbetsytan i ett badrum är liten och att det är svårt att få plats med fler än en hantverkare åt gången samt att flera moment behöver tid för torkning, vilket i sin tur också drar ut på tiden. 

För att du lättare ska hålla ut under renoveringstiden är det viktigt att komma ihåg att du säkerligen kan förvänta dig ett bättre och mer hållbart resultat. Hellre att badrumsrenoveringen drar ut på tiden och håller i 20 år än att göra det snabbare och få ett sämre och mindre hållbart resultat. 

Renoverar du själv kommer renoveringen ta längre än två veckor

Väljer du att renovera badrummet på egen hand utan någon egen tidigare erfarenhet kommer renoveringen pågå i mer än två veckor. Det är dock inte helt fy skam med tanke på att du förmodligen kommer att spara pengar genom att renovera ditt badrum själv.

Tänk dock på att det kan vara bra att anställa behöriga entreprenörer till de moment som kräver kunskap kring avlopp, ytskikt och elinstallationer. Det är dels på grund av säkerhetsmässiga skäl, dels för att du ska få ett badrum som håller länge.