Golv är den kanske enskilt största detaljen i ett badrum (till ytan sett är det bara väggarna som kan mäta sig).

Till den här kategorin kan även värmesättnignen i badrummet räknas in, då golvvärme blivit allt mer populärt i svenska badrum. 

Vill du ha golvvärme bör du utreda möjligheterna på förhand 

Golvvärme är inget som man ska installera själv i de allra flesta fallen. Utöver det är det inte alltid säkert att det är möjligt att installera golvvärme i ett badrum. 

Du bör därför ta in en expert på golvvärme som på förhand kan göra en bedömning, och lämna ett preliminärt pris. Ha i åtanke att det är en bekvämlighet och inte nödvändigtvis en investering som du kommer få igen vid en eventuell försäljning. 

Välj ett beprövat värmesystem 

Utöver själva installationen bör du ta dig en funderare kring vilket system som ska installeras. Det finns en uppsjö av olika tillverkare, och vilket system en hantverkare rekommenderar beror troligtvis på dennes erfarenhet, vilket du definitivt bör ha i åtanke. 

Ett etablerat alternativ är exempelvis Roth som funnits sedan femtiotalet. I Sverige har de flera återförsäljare & produkter inom VVS och värmessytem till bland annat badrum. 

Välj ett golv som passar helhetsintrycket 

När du väljer golv bör du utgå ifrån badrummet i helhet. Har du en färg och material på väggarna kan du absolut välja ett liknande material för golvet, något som blivit väldigt populärt i modern tid. 

Har du en hyffsat neutral väggfärg, som vit eller grå kan du även våga göra något annorlunda och välja ett mönstrat golvmaterial. Det finns idag ett stort utbud av plastmattor av hög kvalitet som har alla tänkbara texturer och mönster. 

Väljer du kakel gäller samma sak, då det idag finns nästan obegränsade kombinationer av kakel. Tänk på att kakelplattor kan bli väldigt dyra beroende på vilket märke & kvalitet du väljer.