Badrumsmöbler kan innefatta en mängd saker, beroende på hur man definernar det. Här har vi valt att beröra allt inredning i badrummet, inklusive toaletten.

För dusch & badkar har vi en specifik sida där du kan läsa mer om valet av dessa badrumstillbehör. 

Att tänka på vid val av komod 

Komod kallas det skåp som vanligtvis är installerat utan handfatet i badrummet. Även om alla badrum självklart inte har en komod är det en väldigt platseffektiv lösning som du bör överväga. 

Vill du ha en lite mer modern stil på badrummet rekommenderar vi att du väljer en komod som inte nuddar marken, utan som ”hänger” i luften. Det blir inte bara estetiskt tilltalande, utan det gör även badrummet enklare att städa. 

Våga betala mer för toaletten 

Även om toalatten kanske inte betraktas som en möbel av de allra flesta så blir det lite vad man gör det till. Har du en budget som är något större bör du överväga att lägga lite extra tid och energi på toaletten. 

Genom att installera en toalett som vidrör marken, utan som monterats i väggen blir rummet betydligt modernare – och mer lättstädat. Eftersom att toaletten väldigt sällan är det även en sund investering sett till andra badrumsmöbler som slits och är mer modekänsliga. 

Förvaring & avlastning 

Ett bra deisgnat badrum bör ha goda möjligheter till förvaring och avlastning. Det finns i huvudsak två badrumsmöbler som du bör ta dig en extra fundering kring. 

Badrumsskåp 

Ett badrumsskåp är installerat i nästan alla svenska badrum. Men det behöver inte vara ett generiskt metalskåp med spegelglas. Tänk en gång till innan du renoverar, kanske kan du exempelvis matcha ljusare material även här? 

Torkställningar / handukskrokar 

Det här är en väldigt billig typ av avlastning till badrummet, som kan bli väldigt snygg om man vågar ta ut svängarna lite. Har du en genomgående stil i badrummet ska du självklart följa denna även här. 

Tack vare dagens välsorterade bygghandlar kan du välja och vraka mellan material och stilar. Letar du efter något riktigt retro kan du även passa på att gå in i några second hand / inredningsbutiker där du kan fynda mässingsbeslag.